Aутор

Рођен на Светог Василија, 14. јануара 1949. године, у селу Коренити, код Бијељине. Родитељи: отац Станко (Стајо) и мајка Ивка, рођена Поповић, сељаци.

На Светог Илију, 1956. године, поведен у манастир Свете Тројице, Тавну, да љето проведе код своје тетке, монахиње Анастасије, намјеснице тога манастира. Заволио тетку, остао у манастиру. Из манастира завршио осмогодишњу школу: прва четири разреда у Тавни а на- редна четира у Јањи, код Бијељине.


Када је, 1964. године, отворена Карловачка богословија, уписан у први разред, прво коло, обновљене Карловачке богословије. Богословски факултет, у Београду, завршио 1973. године. Провео двије године на постдипломским студијама, у Њемачкој: прво један се- местар на Римокатоличком теолошком факултету, у Регенсбургу, потом три семестра на Тибингенском универзитету, бевећи се религијском педагогијом. На Филолошком факултету, Универзитета у Београду, на групи за Српскохрватски језик и југословенскe књижевности, дипломирао 1980. године.


Оженио се, 1973. године, Горданом, рођеном Мајсторовић, из Чачка. Бог их благо- словио са три кћерке: Анастасијом (1974), Добрилом (1976) и Јеленом (1979). Богати са деветеро унучади.


Владика зворничко-тузлански Лонгин (Томић), рукоположио га, у манастиру Тавни, 29. новембра 1975. године, у чин ђакона а 1. децембра, исте године, у чин свештеника. Постављен за пароха тузланског, гдје је служио до Велике Госпојине, 1977. године. Те године прелази у Архиепископију београдско-карловачку и бива прибројен братству храма Свете Тројице, у Београду. У октобру, 1978, прелази у храм Светог Марка, гдје служи до свог преласка у Епархију канадску, 1. јула 1985. године. Епископ канадски, Георгије, поставио га за пароха нијагарског. Године 1987, 1. октоб- ра, прешао је у цркву Светог Саве, у Торонту, гдје је служио до 1. августа 2010. године. Од оснивања Парохије Св. Архангела Гаврила, у Ричмонд Хилу, ангажован на организацији црквеног живота на простору сјеверно од Торонта.


Фебруара 2012. постављен за архијерејског замјеника Епископа канадског. Сарађивао у скоро свим истакнутијим црквеним гласилима. Уређивао, кратко вријеме, “Православље” и скоро 20 година “Источник”, лист Епархије канадске.


Аутор књига:

  • Огањ у срцу разгорио, 2002.
  • Ријеч Божија неспутана, 2009.
  • The unbound word of God, 2009.
  • Jеванђељске, 2012.

Добитник Вукове награде, 2005. Члан Удружења књижевника Републике српске и Удружења књижевника Србије.