Шта нас чека -1-

Christ

У четвртак, 22. фебруара, ове 2021. године Господње, амерички конгрес, у којем сада љевичари, демократи, имају надмоћ, изгласао је закон, перфидно назват Закон о једнакости, “Equality Act”, којим се санкционише и циментира већ постојеће насиље и диктатура медијских и свих других врста богобораца


Најприје треба указати на једну подвалу. Први амандман америчког устава, донешен од утемељивача Америке, лично побожних људи, забрањује сваку дискриминацију било које религије. Конгрес не може установљавати религију – вели се у том амандману – или забрањивати слободно упражњавање вјере; ограничавати слободу говора и јавне ријечи, право грађана на слободно окупљање, итд.


Давних дана Црква и држава су раздвојене.За то су се атеисти, свих врста и профила, здушно борили.


Сада, међутим, свијетом се шири и надире нова религија атеизма, секуларизма и либерарне ”правовјерности”. Ова религија милости нема. У име ”слободе” и ”демократије” сатире се свака, другомислећа и друкчије вјерујујућа, слобода. То је, такозвана, вок – woke религија. У име те религије, а све под плаштом заштите мањина – мисли се на LGBTQRS популацију, с истрајношћу и безобзирном упорношћу, потискује се и у ”црну земљу” затрпава и копитама ђавољим угрувава хришћанска вјера.


Овај: woke термин настао је у Амеици – а гдје би иначе – и требало би да означава сталну будност на социјалну, расну и сексуалну правичност и равноправност. Сада је религија те мањине постала једина заштићена у Америци и ту ”цркву” америчка држава подупире и својим грађанима намеће. Амерички предсједник већ је кроз конгрес овај закон провео, а обећао је у предизборној кампањи да ће га овјерити у првих сто дана свога предсједниковања.


О чему се овдје ради? Овај закон сексуалну оријентацију, и све што чудо од те појаве значи, фаворизује у односу на вјерујуће људе и приморава их да, хтјели не хтјели, прихватају начин живота супротан њиховим религијским увјерењима. Питање ко с ким и како ко кога облежава постало је питање живота и смрти. Социјална биједа, неравноправност, грабеж и отимање пребогатих, а неравноправност, бескућништво, глад и немаштина све сиромашнијих не виде се нити их се ко дотиче.


У сјећању нам је кад је, у Колораду, један хомосексуални пар затражио од вјерујућих посластичара да им за њихово ”вјенчање” приреде ”брачну торту”. Ови, сљедујући своје хришћанско увјерење, то су одбили и након сваковрсних малтретирања чак и на суд доспјели. На суду су се некако одбранили.


Сад, сходно овом закону, то више неће моћи. Одбране више нема. Ако такви бану код било ког попа у Америци – подразумијева се и православног, свакако – и затраже од њега да их вјенча, нико се на његову личну вјеру и савјест, и став Цркве његове о том питању, неће обазирати; он мора да их, не дај, Боже, постави испред светог олтара и светогрђе учини. Неће моћи на Господа Бога, као свога свједока, да се позове и да на Божије ријечи, изречене у Трећој књизи Мојсијевог законика, и много пута преко светих пророка и апостола поновљене, судији укаже. Законодавци овога доба давно су из својих душа Бога изгурали и сад га, свим силама, истискују из душа свију до којих њихова власт допире. Јадни свештеник ће морати да погази своје достојанство или да скине мантију па пође међу таксисте и камионџије, да ухљебије нађе.


Изазов савјести и проба вјере, према овом закону, предстоји и епископима, православнима најприје, и највише. Дође жена и захтијева рукоположење од њега. Прошла богословске школе, здрава и читава, све услове испуњава, и сад, нека владика проба да је одбије. Или двојица аџувана, како их Даничић у српском преводу Старога завјета назива, затраже од агенције усвојење дјетета, како год се надлежни у агенцији осјећали – ко их пита за то – мораће да им испоруче дијете. Бане безбожник у богословију, и још ако иза себе има потпору своје браће и сестара из вок религије, и он све услове испуњава – осим за Цркву најважнијег – он мора бити примљен. Ако дјецу саблажњавао, Бога им у души убијао, утолико већа заштита његова. Закон о једнакости брише разлику између мушких и женских приватних просторија, клозета, свлачионица, купатила, итд. Чова објави да је, прије пола сата, добио импулс за промјену пола, осјетио се да је женско, и право у женски клозет, свлачионицу, купатило. Пљуштаће случајеви као онај у Декатуру, Џорџији, гдје је осамнаестогодишњак напаствовао петогодишњу дјевојчицу у женском клозету.На којекаквим спортским надметањима, мушкарци, напрасно, постали ”жене”, и сад косе и односе медаље а остављају јадне дјевојке да, гледајући их испред себе како одмичу, плачу над својом судбином.


Очекујем да се најави женски кик-бокс-меч па да неки даса измасакрира у рингу неку јадницу.