COVID 19 Антихриста најављује – 2

Као што рекох, није ми намјера да нагађам откуд се овај вирус појавио и, ако га је ђаволоимани људски ум изумио, која му је улога намијењена. Хоћу, поново, да упозорим да ово што нам се збива, одвија се по сценарију који би само Антихрист пожељети могао. Из неке своје адске јазбине, Луцифер се грохотом церека, да сва васељена подрхтава.


Док ово пишем, и сам се налазим у кућној изолацији. Тешке менгеле се налазе у мојој свијести која ми не дозвољава да излазна врата погледам. За све ово вријеме, ковитлац, олуја, свакојаких мисли: колико ће ова несрећа трајати; да ли ће хране бити; ако ће је и бити, ко ће се усудити да нам је дотури? Не дај, Боже, да се у било какву болест падне; скрсти руке и у мукама предај Богу душу.  Шта ће јадни људи, који од чека до чека живе, а чекови престану да стижу? Гледам чежњиво кроз прозор, облачно напољу, мрачно у мојој свијести.


Драги пријатељи,

Ми смо обавезни да корисно употребљавамо разум, од Бога нам даривани, и да читамо вријеме, да и нас Господ, као фарисеје, некад, не би прекорио да не знамо ”знаке времена”. (Мт. 16, 3) На много мјеста у Светом писму, чак и у далеком Старом завјету, Господ је указивао на вријеме које проживљавамо и на тешке, и теже, дане који предстоје. У 24. глави Матејевог јеванђеља Господ је подробније опомене своје изложио. Свети оци Цркве православне детаљно су Божија свједочења разрадили и протумачили. Немам времена, а ни простотра, да светоотачка тумачења посљедњих времеан , ма и у најкраћем облику, износим. Ограничићу се само на неколико Христових упозорења која су мене одавно копкала.


Као крунски доказ посљедњих времена Господ је истакао умножење безакоња и охлађење љубави. Вазда смо били, а сад нас у наше очи и срца стријеља људска себичност и безобзирност. Несрећник неки, негдје у Америци пограбио скоро 18.000 хиљада флашица средства за дезинфекцију руку; у намјери да их, ко зна по којој, десетострукој, стострукој, цијени препрода. Гледам слике себичњака који су опустошили продавнице. Нигдје наћи обичан тоалет папир. Један претоварио колица, вршке пуна, пластичним флашама додатка за салату. Види се, огромна количина апсолутно истог зачина који он, саможиви биједник, не би могао за пет својих, бесмислених, живота употријебити. Друга награбила контајнере са млијеком. Могла би цијело село нахранити. Да богда јој се до куће покварило.


Замјеник тексашког гувернера, Ден Патрик, јавно и безобзирно, и без трунке срама, заговара убијање старих. Препуно је по свијету демонизираних који се залажу за убијање старих и немоћних, и све досад они су то у које какве ”милосрдне” разлоге умотавали, а овај грешник јасно обзнањује да он то чини из чисто економских разлога. ”Замоли да те убију; остави унуцима да живе.”


Умножиће се безакоње, упозорава нас Господ. ”Сва стратегија Сатане је у овоме: грех учинити што заводљивијим за људе путем најсавршеније козметике коју може измислити савршени у злу ум Сатане, и тако ловити људе, придобијати за отпад од Христа”, вели свети отац Јустин Ћелијски.


”Када се у роду људском буде нагло почела гасити вера у Господа Христа; када се већина људи, у својој слободи, буду драговољно опредељивала за зло, и чинили зло, и волели зло; и када их Бог, по жељама срца њиховог, буде пустио да потону у нечистоту, у срамне сласти, у покварен ум, и они буду чинили сваку неправду, сваки грех, са свесним богоборством и злољубљем; и када кроз сва та добровољна људска зла ђаволи овладају већином људи који су се одрекли вере у јединог Спаситеља света Господа Христа; — тада ће Господ допустити да се јави и њихов врховни вођ христоборства — Антихрист, коме они хрле и јуре кроз своја добровољна зла”, учи нас свети отац наш Ћелијски.


Ни у најмрачнијим сновима нисмо могли сањати о овим непочинствима која се пред нашим очима збивају. Све настраности, на које се Господ гади, разлиле се по свијету. Куку и наопако свакоме ко се се осмјели да ријеч осуде искаже.


До јуче смо имали два пола: мушко и женско, како нас је Господ Бог створио; и свима нам је све јасно било. Сад, наједном, на десетине некаквих полова и трансова. Од првог момента сам осјећао да је ово безакоње и замјешатељство Антихристова прљава работа. Питао сам се, има ли краја овом безакоњу; хоће ли се, већ једном, стати. Сад видим, краја нема. Опскурни кинески филозоф – не философ – К’ ang Yu-Wei (1858-1927), крајем 19. и почетком, најнесрећнијег, 20. вијека, срочио је рецепт растурања основног Божијег закона и по том рецепту законоборци и богоборци, ево већ други вијек, истрајно и упорно раде.


Он каже да ће ”све разлике мећу половима да се укину. Једном када људска раса буде уједињена, нема разлога да се ту стане – мора се ићи даље. Морају се укинути разлике између животиња и људи. Животиње такође улазе у царство. Будисти, такође, врло поштују биљке; стога ће и све биљке ући у то царство, на крају и сав неживотињски свет. Па ће онда на самом крају света постојати апсолутна утопија свих врста бића, које су некако постале помешане међусобно и све су у потпуности једнаке.


НАСТАВИЋЕ СЕ